Το όραμα

Από την απόγνωση στη γνώση, από τη γνώση στη δημιουργία και στην ανατροπή

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφάσισε να θέσει υπό την επιμέλειά του έναν κύκλο συζητήσεων με τον γενικό τίτλο:Από την απόγνωση στη γνώση, από τη γνώση στη δημιουργία και στην ανατροπή

Αξιοποιώντας την εθελοντική προσφορά εργασίας μελών του ΤΕΕ, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των άλλων Πολυτεχνικών Σχολών, διακεκριμένων Πανεπιστημιακών ερευνητών, ανέλαβε πρωτοβουλία συζητήσεων για τα αίτια και τις πιθανές δυνατότητες υπέρβασης της οδυνηρής και για το επιστημονικό δυναμικό, καταστροφικής για τη νέα γενιά, βύθισης των κοινωνικοοικονομικών δεδομένων σε διεθνές επίπεδο, από την ειδικότερη σκοπιά της  χώρα μας, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευρεία ενεργοποίηση μηχανικών και, γενικότερα, πολιτών, στην αναζήτηση λύσεων διεξόδου,  με αξιοποίηση της  γνώσης και εμπειρίας τους. Επιμέρους στόχος είναι η συγκρότηση εθελοντικών ομάδων εργασίας για την περαιτέρω διερεύνηση, εξειδίκευση και δράση στα θέματα κάθε ενότητας.

 


 

Για τους επιστήμονες αποτελεί εθνικό καθήκον να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα εκφράζουν μια Εναλλακτική ανάπτυξη ασυνέχειας, διαφορετική από αυτήν που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.

Οι μηχανικοί, οι επιστήμονες , οι φορείς τους πρέπει να ομιλούν πολύ πιο δυνατά. Οι επιστήμονες σήμερα ή θα συγκρουσθούν με την αντίληψη «να μην υπάρχει κανένας κανόνας πουθενά και όλα να τα ρυθμίζει η αγορά» ή δεν θα δικαιούνται για να ομιλούν.

Πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη

Απαραίτητες προϋποθέσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διαφορετικού, βιώσιμου  προτύπου ανάπτυξης υποστηρίζουμε ότι αποτελούν:

  • Η κοινωνική συμμετοχή και απελευθέρωση της δημιουργικότητας των πολιτών και της κοινωνικής καινοτομίας, με τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής ασφάλειας
  • Η επαναφορά στο προσκήνιο της επιστημονικής τεκμηρίωσης, του σχεδιασμού και της οργάνωσης,  με την αξιοποίηση των επιστημόνων
Διαφημίσεις

3 ἀπαντήσεις στὸ Το όραμα

  1. Ὁ/ἡ γιώργος γράφει:

    ενδιαφέρουσα κίνηση, ισως βοηθήσει κάποιους να δούν φώς στην άκρη του τούνελ μιάς και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    • Ὁ/ἡ leftengineer γράφει:

      Όχι να δουν, αλλά να το ψάξουν οι ίδιοι. Λάβετε μέρος στις ομάδες ενδιαφέροντος για αναζήτηση εργασίας μέσα από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...